אזורים

הבריכות העליונות

בגן הוכשר שביל המנקז את מי המזגנים מבניין אמאדו הנמצא בחלקו העליון של הגן אל תוך הגן, החלקות הכוללות בריכות, מפלונים ותעלות מים המדגימות בתי גידול לחים בישראל על מגוון הצמחים המאכלסים אותם. רבים מצמחי המים בישראל נמצאים בסכנת הכחדה בשל ייבוש וזיהום המאיימים על בתי הגידול הלחים. פיתוח בתי הגידול האלה בגן תורם לשימור המינים הללו. איסוף המים מתנקז בסופו של דבר אל שלולית החורף שלנו להדגמה של בית גידול לח.


אזור הבוסתן

אזור זה של הגן מייצג את נופי הצומח של החקלאות המסורתית שאפיינה את הארץ מתקופת התנ”ך ועד ימינו.                                                                            

בעת בניית הגן הנחל נתגלו טראסות חקלאיות קדומות, בחקלאות ההררית הקדומה היווה הטרסות את המאפיין העיקרי של החקלאות ואלו עברו שיחזור ושיקום. שיחזור הטרסות נעשה על פי ידע עתיק על מנת לאפשר למבקר בגן להכיר את שיטות הבניה המסורתיות ואת צמחי התועלת אשר משמשים את האדם מאז ועד היום.

 

החורש הים תיכוני

כאן נשמר הנוף הטבעי של החורש הים תיכוני הטיפוסי. חורש מוצל, נחל שמים זורמים בו אחרי כל גשם, סלעי גיר קשה / דולומיט עצי אלון מצוי ומינים של צמחי בצל ופקעות. חלק זה של הגן הינו השריד האחרון של חורש הכרמל הקדום בתוך קריית הטכניון כאן שוקם חורש האלון הטבעי, מלאכת השיקום כללה הבקעה של הסבך הלא חדיר והדליק מאוד, דילול וגיזום של העצים ושל השיחים, והעשרת הגן בצמחים נוספים כמו רקפות ומיני סחלבים, המתפשטים כיום באופן טבעי.